AFISE PENTRU PACE

LIONS CLUB SUCEAVA organizeaza in fiecare an, incepand din 2004, faza locala a concursului international AFISE PENTRU PACE.

Acesta este un concurs artistic destinat copiilor din intreaga lume, cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani (impliniti pana la 15 noiembrie, in anul respectiv), organizat anual de catre LIONS CLUBS INTERNATIONAL.

In fiecare an, la faza locala a concursului, organizata de Clubul nostru, au participat cca. 50 de tineri artisti din municipiul Suceava.

In luna noiembrie, Juriul local, format din membrii ai clubului dar si din specialisti in domeniul artelor plastice, prieteni ai Clubului nostru, evalueaza lucrarile realizate de tinerii artisti si stabilesc care este lucrarea cea mai valoroasa, care urmeaza a fi trimisa la faza superioara, District 124 Romania. De asemenea, Juriul local acorda 3 premii si sase mentiuni locale.

In cadrul unei festivitati de premiere, care se organizeaza, de regula, la inceputul lunii decembrie si la care participa alaturi de micii artisti, profesorii lor, parintii, bunicii si, uneori, reprezentanti ai Administratiei publice locale, sunt acordate diplome si premii in bani copiilor care au obtinut distinctii. De asemenea, toti copii participanti primesc diplome de participare si cadouri constand in materiale specifice pentru desen si pictura. Cu aceasta ocazie este vernisata Expozitia care cuprinde toate lucrarile realizate de copii artisti. Momentul festiv este marcat, de asemenea si prin recitaluri de poezie si/sau muzica oferite de tineri artisti, elevi ai Colegiului de Arta din Suceava.

Costurile aproximative ale actiunii sunt de cca. 5.110 lei, astfel:

  • procurarea KIT-ului necesar de la LCI (costuri, inclusiv transportul, cca. 30 U$D, respectiv, cca. 110 lei);
  • realizare diplome, afise expozitie, pliante, flori etc., cca. 500 lei;
  • premii in bani acordate copiilor care au obtinut distinctii la faza locala a concursului (Marele premiu, Premiul I, II, III, sase Mentiuni), cca. 1.500 lei);
  • cadouri pentru toti cei cca. 50 de copii participanti, constand in materiale consumabile pentru pictura, cca.  2.500 lei;
  • dulciuri, sucuri naturale, apa minerala, fructe, fursecuri etc. destinate cocktail-ului prilejuit de vernisajul expozitiei, cca. 500 lei;

Vino alaturi de noi!

FII SI TU UN SPONSOR AL ACESTUI PROIECT!