LIONS QUEST

  • Lions Quest” este Programul Asociației Lions Club International cel mai cuprinzător pentru tineri. “Lions Quest” uneste familia, școala și comunitatea pentru a educa tineri capabili și sănătoși, prin programe pozitive de dezvoltare a tineretului.
  • 16 milioane de tineri au fost călăuziți pentru a deprinde abilități de viață pozitive;
  • 420.000 de educatori au fost instruiți  și certificați pentru a educa tinerii în acest context;
  • 100 de țări folosesc programul, care este tradus în 45 de limbi.
  • Ideile care au stat la baza Programului Lions Quest datează din 1975, când un adolescent, pe nume Rick Little a pornit într-o „căutare” pentru a ajuta alți tineri să-și dezvolte abilitățile și trăsăturile de  caracter necesare pentru a avea succes ca adulți. Rick a efectuat un sondaj asupra a peste 2.000 de elevi de liceu pentru a determina problemele care îi preocupă cel mai mult și a consultat profesori experimentați, care i-au sugerat să organizeze o clasă  de școală pentru profesori, care ar putea servi drept model general de clasă.
  • În cele din urmă, Rick Little a fondat și a servit ca director executiv al Fundației Internaționale pentru Tineret, Quest International.
  • În 1984, Fundația Lions Clubs International (LCIF) a acordat prima subvenție către Quest International pentru a ajuta la extinderea programului. Lions a îmbrățișat ideea dezvoltării multilaterale a tinerilor, pentru a ajuta copiii să crească într-o direcție pozitivă, feriți de pericolele drogurilor și violenței și capabili să ia decizii pozitive. Lions s-a angajat să continue dezvoltarea programului ”Lions Quest” și să sprijine în continuare programul, financiar și cu acțiuni voluntare în întreaga lume.
LCIF sprijină Quest la nivel organizațional prin subvenții și colaborare tehnică, iar la nivel local, prin implicarea cluburilor în implementarea programului în școlile din comunitate.
Începând din 2013, LIONS CLUB Suceava a organizat, în fiecare an, câte două sau trei sesiuni ale Programului ”LIONS QUEST” .