VEDERE CLARA …

OCHI SANATOSI

Campania de sănătate a vederii “Vedere clară – Ochi sănătoși” este un proiect ce poartă semnătura Lions Club Suceava, care a debutat în anul 2005. Este o acțiune Lions consacrată, care se desfășoară în fiecare an, începând din a doua jumătate a lunii septembrie.

De-a lungul timpului, alături de partenerii dedicați acestui program, Clinica Novaoptic și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, s-au alăturat demersului nostru și alte Cluburi Lions din țară. Ne bucură acest lucru pentru că astfel, de beneficiile programului de sănătate a vederii vor beneficia mai mulți copii, iar impactul performanței acțiunilor noastre este cu atât mai mare.

Grija față de aproape, responsabilitatea față de membrii comunității și cu atât mai mult pentru cei mai mici dintre ei, ne motivează și ne îndrumă zi de zi, an de an, să continuăm această acțiune și informare cu privire la importanța controlui oftalmologic preventiv!

Clubul Lions Suceava în parteneriat cu Clinica Novaoptic Suceava, împreună cu doamna dr. Georgeta Martiniuc, medic primar oftalmolog, membră a clubului,  a realizat, an de an, mai multe  acțiuni de depistare a copiilor cu probleme vizuale:

 

Aceaste actiuni își propun evaluarea sănătății ochilor la nivelul copiilor preșcolari, informarea de specialitate (pe înțelesul copiilor) din partea cadrelor medicale din domeniul oftalmologic, distribuirea unor broșuri atractive pentru preșcolari cu această tematică.

Costurile anuale aferente acestui program se cifreaza la cca. 5.000 lei, astfel:

– materiale tipărite pentru informare si popularizare, cca. 2.000 lei;

– mici cadouri pentru cei cca. 300 de copii, care sunt consultati intr-un an (bombonele, sucuri naturale, jucarele, care îi pot face pe copii foarte cooperanti la program), cca. 1.500 lei,

– carburantul necesar pentru transportul persoanelor si materialelor/echipamentelor necesare, cca. 1.000 lei.

– consumabile aferente consultatiilor, cca. 500 lei.

Toate activitatile de specialitate sunt prestate in regim de voluntariat de catre medici oftalmologi de prestigiu, membri sau prieteni ai Clubului nostru si asistenti medicali de oftalmologie.

FII SI TU UN VOLUNTAR !

FII SI TU UN SPONSOR AL ACESTUI PROIECT!