Lions Quest 2019

Lions Quest …

este un program pentru elevi, în cadrul căruia sunt instruiți, mai întâi, profesorii …

Programul oferă planuri de lecție și o varietate de materiale didactice care pot fi folosite imediat, deoarece sunt concepute pentru a completa programa standard si a oferi o varietate de moduri de a învăța și de a consolida abilități sociale și academice.

Lions Quest pune accent pe formarea tinerilor ca membri activi ai comunității deoarece, potrivit celor mai recente studii, elevii deprind abilități de conducere prin organizarea și derularea unor proiecte în școală iar plin implicarea lor în proiecte comunitare devin mai echilibrați, mai puțin predispuși la consum de alcool sau droguri, obtin rezultate mult mai bune în scoală. sunt ajutati sa ia decizii informate, sa-si stabileasca obiective, sa isi asume responsabilitati, sa dezvolte relatii pozitive, sa comunice eficient, sa isi dezvolte abilitati sociale si emotionale, sa creeze armonie atunci cand lucreaza in grup, sa se autodisciplineze.

Lions Club Suceava a organizat primul seminar Lions Quest,  la care au participat 18 profesori din şcolile şi liceele din Suceava, Gura Humorului şi Rădăuţi, în perioada 8-10 mai 2015, la sediul Edumax Suceava.

În continuare, în fiecare an, Lions Club Suceava organizează câte 2 seminarii Lions Quest, astfel încât, în fiecare an, peste 100 de învățători și profesori beneficiază de acest program.

Finanțarea Programului Lions Quest – “Social and Emotional Learning” este asigurată printr-un Grant Lions Clubs International Foundation (LCIF), iar componenta  logistică a fiecărei sesiuni este finanțată prin contribuțiile financiare ale membrilor și prietenilor Lions Club Suceava, precum și ale sponsorilor.

 

Comments are closed.