SPONSORI:

VEDERE CLARA …

OCHI SANATOSI

Campania de sănătate a vederii “Vedere clară – Ochi sănătoși” este un proiect ce poartă semnătura Lions Club Suceava, cu momentul de debut în anul 2005. Este o acțiune Lions consacrată, demarată la începutul lunii septembrie, dar cu un amplu dinamism prin progrese remarcabile de-a lungul fiecărui an școlar.

De-a lungul timpului, alături de partenerii dedicați acestui program, Clinica Novaoptic și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, s-au alăturat demersului nostru și alte Cluburi Lions din țară. Ne bucură acest lucru pentru că astfel, de beneficiile programului de sănătate a vederii vor beneficia mai mulți copii, iar impactul performanței acțiunilor noastre este cu atât mai mare.

Grija față de aproape, responsabilitatea față de membrii comunității și cu atât mai mult pentru cei mai mici dintre ei, ne motivează și ne îndrumă zi de zi, an de an, să continuăm această acțiune și informare cu privire la importanța controlui oftalmologic preventiv!

Clubul Lions Suceava în parteneriat cu Clinica Novaoptic Suceava a efectuat, numai in ultimii 2 ani,  mai multe  acțiuni de depistare a copiilor cu probleme vizuale:

– la Școala Generală cu clasele I-IV și la Grădinița cu program normal nr. 2 din Frătăuții vechi. Au fost consultați 85 de copii preșcolari și școlari mici, iar problemele vizuale depistate au fost comunicate cadrelor didactice și părinților. Cei 21 de copii depistați cu vicii de refracție, ambliopie, strabism au beneficiat de consultație gratuită la cabinetele clinicii Novaoptic.

– la Gradinita cu program prelungit nr.2, Aschiuta,

– la Gradinita cu program normal nr.7 Itcani,

– la Gradinita cu program normal nr. 12, Tandarica,

– la Gradinita Eleazar din Siret (50 de copii, din care 7 au prezentat afectiuni ale vederii).

– la Grădinița cu program prelungit nr.1 “Licurici” din Fălticeni, jud. Suceava. În cadrul screeningului au fost examinați 61 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, din care 2 copii au fost diagnosticați cu hipermetropie și ptoză palpebrală. Ei au beneficiat de consultații gratuite la cabinetul Novaoptic.

Aceaste actiuni își propun evaluarea sănătății ochilor la nivelul copiilor preșcolari din unitatile scolare respective, informarea de specialitate (pe înțelesul copiilor) din partea cadrelor medicale din domeniul oftalmologic, distribuirea unor broșuri atractive pentru preșcolari cu această tematică.

Costurile anuale aferente acestui program se cifreaza la cca. 5.000 lei, astfel:

– materiale tipărite pentru informare si popularizare, cca. 2.000 lei;

– mici cadouri pentru cei cca. 300 de copii, care sunt consultati intr-un an (bombonele, sucuri naturale, jucarele, care îi pot face pe copii foarte cooperanti la program), cca. 1.500 lei,

– carburantul necesar pentru transportul persoanelor si materialelor/echipamentelor necesare, cca. 1.000 lei.

– consumabile aferente consultatiilor, cca. 500 lei.

Toate activitatile de specialitate sunt prestate in regim de voluntariat de catre medici oftalmologi de prestigiu, membri sau prieteni ai Clubului nostru si asistenti medicali de oftalmologie.

FII SI TU UN VOLUNTAR !

FII SI TU UN SPONSOR AL ACESTUI PROIECT!