SPONSORI:

Lions Quest..Mai 2015

Lions Quest …

este un program pentru elevi, iar implementarea lui se  face rapid si poate fi mentinuta cu usurinta, fiind bazat pe cercetari moderne din domeniul educatiei. Programul oferă planuri de lecție și o varietate de materiale didactice care pot fi folosite imediat, deoarece sunt concepute pentru a completa programa standard si a oferi o varietate de moduri de a învăța și de a consolida abilități sociale și academice.

Lions Quest pune accent pe formarea tinerilor ca membri activi ai comunității deoarece, potrivit celor mai recente studii, elevii deprind abilități de conducere prin organizarea și derularea unor proiecte în școală iar plin implicarea lor în proiecte comunitare devin mai echilibrați, mai puțin predispuși la consum de alcool sau droguri, obtin rezultate mult mai bune în scoală. sunt ajutati sa ia decizii informate, sa-si stabileasca obiective, sa isi asume responsabilitati, sa dezvolte relatii pozitive, sa comunice eficient, sa isi dezvolte abilitati sociale si emotionale, sa creeze armonie atunci cand lucreaza in grup, sa se autodisciplineze.

Lions Club Suceava a organizat primul seminar Lions Quest, la care au participat 18 profesori din şcolile şi liceele din Suceava, Gura Humorului şi Rădăuţi. Evenimentul a avut loc în perioada 8-10 mai, la sediul Edumax Suceava.

Profesori de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Liceul cu Program Sportiv şi Grădiniţa cu Program Normal „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, de la Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Nr. 4 Rădăuţi, Şcoala Gimnazială „Petru Comărnescu” din Gura Humorului şi Şcoala Gimnazială Ipoteşti au participat la un curs de pregătire oferit gratuit de Clubul Lions Suceava,

Finanțarea Programului Lions Quest – “Social and Emotional Learning” este asigurată printr-un Grant Lions Clubs International Foundation (LCIF).

Participanții au beneficiat de indrumarea competenta a trainerei Claudia Rosin si de coordonarea Danielei Holzheimer pentru implementarea în cadrul școlilor participante a acestui program de învățare socială și emoțională.

Comments are closed.