SPONSORI:

Sa redam darul vederii, Zvoristea 2013

“O vedere bună adaugă sănătate vieții și viață anilor!„

Duminică, 6 octombrie 2013, Clubul LIONS Suceava în parteneriat cu Clinica Oftalmologică Novaoptic au marcat Ziua Mondială a Vederii prin realizarea unui screening oftalmologic la Centrul de Recuperare Zvoriștea, jud. Suceava.

 Ziua Mondială a Vederii este celebrata in fiecare an pe data de 10 octombrie și este dedicată acțiunilor care subliniază dreptul fundamental al fiecărei persoane la o VEDERE SĂNĂTOASĂ.

Tema declarată pentru anul 2013 este SĂNĂTATEA VEDERII, sub sloganul “Verifică sănătătatea ochilor tăi. Efectuează în luna octombrie consultul oftalmologic.”

Centrul de recuperare Zvoriștea este un cămin pentru persoanele în vârstă, încadrate într-o categorie de handicap, izolare socială, sărăcie sau situație de dificultate în familie. Aici locuiesc aproximativ 60 de persoane vârstnice (majoritatea cu afecțiuni deosebit de serioase) care beneficiază de găzduire pe perioadă nedeterminată, servicii de asigurare a hranei, asistență medicală și activități recreative, în vederea recuperării şi integrării lor în societate.

Membrii Clubului Lions, dr. Cristina David, dr. Georgeta Martiniuc, ing. Vasile Crăciunescu, însoțiți de membrii voluntari ai Clubului Leo (Diana Atitienei, Dorel Rusu, Bianca Mireuță, Raluca Savu, Ema Hândrescu și Mădălina Birdu) și echipa Novaoptic (Laura Scolobiuc – asistent medical, Lăcrămioara Iacob – optometrist, Daniela Guliciuc – asistent director), au demarat acţiunea în clubul Centrului de Recuperare unde echipamentele medicale și toate dispozitivele necesare au fost pregătite cu atenție în prealabil.

40 de persoane au beneficiat de asistenţă medicală oftalmologică gratuită, constând în autorefractometrie, acuitate vizuală, stabilirea corecției optice, examen la biomicroscop, determinarea presiunii oculare, administrare picături, stabilire diagnostic, recomandare tratament.

„Acțiunea de astăzi a fost organizată cu mult drag și devotament, gândindu-ne că dincolo de pacienții noștri pot fi oameni care ne sunt foarte dragi” – dr. Georgeta Martiniuc, medic oftalmolog, șef secție de specialitate la Spitalul de Urgență “Sf. Ioan cel Nou”.

Fiecare dintre cei care aveau nevoie au primit medicamente şi ochelari gratuit. Acest lucru a fost posibil prin donația Clubului Lions și contribuția firmei Hoya România, reprezentată de dl Adrian Badiu, care a asigurat sponsorizarea costurilor lentilelor de ochelari.

Evenimentul a fost posibil cu aprobarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, având sprijinul și deschiderea întregii echipe a Centrului de Recuperare reprezentată de dna director Cătălina Aursulesei.

Comments are closed.