BINE AI VENIT!

LIONS CLUB SUCEAVA

este unul dintre cele peste 48.000 de CLUBURI din întreaga lume care formează LIONS CLUBS INTERNATIONAL ASSOCIATION 
Sigla Organizatiei internationale
Mişcarea de caritate Lions a luat naştere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. De-a lungul timpului, cluburile Lions au depus eforturi pentru îmbunătăţirea situaţiei comunităţilor în care activau.
Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de service prin voluntariat din lume. În prezent este reprezentată în peste 200  de ţări și teritorii, având 842 districte cu peste 48.000 de cluburi şi peste 1.400.000 de membri.
În România, Districtul 124,  înființat în 1994, reunește în prezent 80 de cluburi în care activează peste 1.600 de membri. 
Clubul nostru, care reunește în prezent 23 de membri, a luat ființă în anul 1993, fiind al cincilea Club Lions fondat în țara noastră.
Important de menţionat ar fi şi faptul că Lions Clubs International devine, în 1954, membru fondator cu statut de ţară al ONU, reprezentanţii organizaţiei contribuind decisiv la întocmirea statutului Organizaţiei Naţiunilor Unite. Anual, ziua LIONS la ONU se serbează la New York şi Viena.
Denumirea organizației provine de la inițialele cuvintelor ”Liberty, Intelligence, Our Nation’s Safety” iar sigla are ca element figurativ doi lei, unul ce privește cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce privește cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociației.
Sloganul organizaţiei, “We serve” / “Noi servim”, a devenit deviza intrinsecă a membrilor cluburilor Lions din toată lumea.
La ora actuală, “Lions Club” este cea mai mare organizaţie mondialã a cluburilor ce servesc interesele generale ale colectivităţii, având ca obiectiv dezvoltarea climatului de întelegere, promovarea competenţei, participând totodată la viaţa socială şi morală cu argumentul principiilor civice.
Misiunea Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de comuniune între toţi oamenii în privinţa ajutorului umanitar prin intermediul voluntariatului, prin implicarea în comunitate şi prin cooperare la toate nivelele atat naţionale cât şi internaţionale.
Mişcarea “LIONS CLUB” se implică în toate domeniile, apărând valorile morale prin spirit de solidaritate conştientă ce se manifestă prin înţelegere, toleranţă şi pacifism.
Lions înseamnă a oferi şanse unui tânăr talentat şi timp unei persoane vârstnice, înseamnă a hrăni speranţa milioanelor de oameni mai puţin norocoşi. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un strop de lumină în ochii unei persoane fără vedere sau un umăr de sprijin pentru cei cu handicap fizic.
Pentru Lions, “NOI SERVIM” este mai mult decât un motto.
Este o prioritate și o filozofie!